Huzurun Simgesi Yeşim Taşı

Huzurun Simgesi Yeşim Taşı

Yeşim Taşı Tarihi

Çinliler tarafından Cennet Taşı olarak bilinen Yeşim taşı, dünyanın birçok yerinde değer kazanmıştır. Afrikalılar, Mısırlılar ve Mayalar tarafından 7000 yıldan fazla bir süredir masaj ve meditasyon aracı olarak kullanılmıştır.

Yeşim taşının kullanımı yüzyıllar önceye dayanır. Eski Doğu uygarlıklarında kullanılmaya başlandı. Dünya çapında yapılan kazılarda yeşim taşına antik yerlerde rastlandı. Yeşim taşı bu kazılarda aletlerde ve mutfak eşyalarında yer alıyordu. Geçmiş zamanlarda Yeni Zelanda’da  yer alan kabileler maskelerini süslemek için yeşim taşı kullanırdı.

Asya kültüründe yeşim taşı takan kimseye bu taşın, iyi şans getireceğine inanılırdı. Bunun yanı sıra antik çağlarda yeşim taşının böbrek hastalıklarına, diş çürüklerine ve ağrılarına iyi geldiğine dair bir inanç vardı.

Yeşim Taşı Ne Anlama Gelir?

Sağlık, zenginlik ve uzun ömür taşı olarak kabul edilir. Demir, magnezyum ve kalsiyumun bileşimine sahiptir. İki tür Yeşim taşı vardır; Nephrit ve Jadeit. Mücevherler için kullanılan taş Jadeit iken, nephrit masaj için kullanılır.

Yeşim taşı bazen "rüya taşı" olarak adlandırılır, çünkü fiziksel olmayan ruh alemlerine erişme yeteneği olduğuna inanılır. Bu, negatif enerjilere karşı bir koruyucu taş olarak işlev görür.

Mutluluk taşı olarak da bilinmektedir. Bedendeki negatif elektriği toplayarak dısarı atar ve kişiyi stresten kurtarır. Bu taş güzel rüyalar görmemizi sağlar. Diş hastalıkları ve ağrılarına karşı etkilidir. Yeşim taşı  anti-oksidandır.. Gözler için faydalıdır. Yüzdeki siyah noktalara uzun süre tutulduğunda iyileştirdiği söylenmektedir. Cilt alerjilerinde yüze masaj şeklinde uygulandığında faydalıdır. Kan dolaşımını düzenleyip kalbe sakinlik verir ve kalbi güçlendirir. Duygu tutsaklığından kurtarır ve akıl ve mantık gücünü geliştirir. Aşırı duyguları yenmemize yardımcı olur. Konsantrasyonu arttırır. Huzur verir. Korku ve endişelerden kurtarır. Ruhsal sıkıntılardan kurtulmaya yardımcı olur. Böbrek ve safra kesesi rahatsızlıklarına iyi gelir.

Yeşim taşı ne zaman kullanılır?

Yeşim taşı özellikle cilt konusunda meydana gelebilecek olası sağlık sorunları açısından kullanılmaktadır. Aynı zamanda güzel ve pürüzsüz bir cilt elde edebilmek için, bu konuda problemler ortaya çıktığı vakit değerlendirilebilir.Bunların yanı sıra yeşim taşı boğa, ikizler ve balık burçlarının kullanması tavsiye edilir.

Birbirinden güzel ve özel tasarım Artaril yeşim taşı bileklikleriyle stilinizi tamamlayın.

Bloga dön