KALSEDON TAŞI

KALSEDON TAŞI

DUYGUSAL DENGEYİ KORUYAN TAŞ, KALSEDON...

 

Kalsedon bir tür kriptokristalin kuvarstır. Latince "chalcedonius" kelimesinden gelir. Bu taş bir akik türüdür ve silikon dioksitin doğal bir formudur. Kalsedon yoğun  bir mikrokristalin yapıya sahiptir. Pek çok türü vardır ancak ana türleri mavi, gri ve beyazdır.

Kalsedon anlamı istikrar ve dengeyi temsil eder.

Kalsedon, adını bugün Türkiye'de Kadıköy olarak bilinen eski Yunan limanı Chalcedon'dan aldığına inanılır. "Konuşmacının taşı" olarak adlandırılan bu nazik ve sakin taşın, ünlü hatip Cicero'nun boynuna takıldığı söylenir. Kalsedo'nun değerini gören yalnızca Antik Yunanlar değildi, Kızılderililer de onu kutsal bir taş olarak kabul ediyordu. Günümüzde bile Kalsedon, meditatif uygulamalarda ve manevi yolculuklarda kullanılan popüler bir taştır.  Kalsedon, Brezilya, Namibya, Hindistan, Sri Lanka, Malavi ve Madagaskar dahil olmak üzere dünyanın her yerinde bulunur. Kalsedon pek çok farklı türde ve renkte gelir ancak bu taşı düşündüğünüzde genellikle mavi kalsedon akla gelir.

Kalsedon bedene, zihne ve ruha mükemmel denge getiren bir taş olarak kabul edilir. Hem besleyici gücü hem de kelimelerin ve konuşmaların düzgün akışını sağlama yeteneği ile bilinir.

Diplomatik becerileri geliştirdiğine ve kendinizi etkili bir şekilde ifade etme yeteneğini geliştirdiğine inanıldığından konuşmacılar, hatipler, avukatlar ve politikacılar tarafından sevilir.

 

KALSEDON’NUN İYİLEŞTİRİCİ ÖZELLİKLERİ

Kalsedon düşünceyi ve akışı temsil eder. İnsanlar "Konuşmadan önce derin bir nefes alın" dediğinde Kalsedon'u o nefes olarak hayal edin. İçgüdülerimizi kullanıp ani dürtülere kapılmamamıza yardımcı olur ve  yüzeyin altında köpüren her şeyin daima olumlu bir yerden akma şansına sahip olmasını sağlar. Kalsedonun negatif enerjiyi dağıtması ve iç ve dış mekanları aydınlatmasıyla bilinir. Bizi korkuya dayalı düşünceden çıkarıp, birliktelik ve cömertlik duygularına götürür. Diğer mavi taşlar gibi düşünceli ve dikkatli iletişimi teşvik eder ve topluluk önünde konuşurken kesinlikle faydalıdır.

Kısacası huzur, duraklama ve doğru sırayla doğru kelimelerin taşıdır.

 

FİZİKSEL İYİLEŞMEYE ETKİLERİ

Kalsedon taşı her türlü boğaz problemine özel önem verir. Kalsedon, ses kısıklığından boyun ağrısına, üst solunum yolu ve sinüs enfeksiyonlarına kadar uzanan semptomları hafifletir ve sıvıların vücutta düzgün bir şekilde akmasını sağlayarak basınç tıkanmalarının önlenmesine yardımcı olur. Kalsedon, saman nezlesinden alerjiye, vücutta kalıcı tahriş ve iltihaplanmaya kadar her türlü sorun için mükemmel bir doğal çözümdür. Aynı zamanda obsesif kompulsif bozukluk, Tourette sendromu ve Asperger sendromuyla ilişkili daha ciddi bozuklukların bazılarının semptomlarını da azaltır.

 

 

KALSEDON’NUN ZİHİNSEL ve DUYGUSAL İYİLEŞMEYE FAYDALARI

Kalsedon en çok şaşırtıcı dengeleme yetenekleriyle bilinir. Bu taş, özgüvenin yerini barış ve güvenle alır, düşmanlığı yener ve uyumu yeniden sağlar.

Büyük duygusal kalıpları, öfke patlamalarını, artan hayal kırıklığını, kaygıyı ve paniği sakinleştiren bir taştır.

Bu duygusal karmaşayı ve sisi temizleyerek kendinizi daha sakin hissedebilir ve hayatın size sunduğu her şeyle baş etmeye hazır olursunuz. Kalsedon güzel konuşmayı teşvik eder, iyi organize edilmiş fikirleri destekler ve bir şeyi ne zaman söylemeniz gerektiğini içgüdüsel olarak anlamanıza yardımcı olur.  Kalsedon bize hem nazik hem de güçlü olabileceğimizi hatırlatır. İnsanlarla olan ilişkilerinizi güçlendirir ve hayattaki tüm parlaklıklara karşı açık ve heyecanlı kalmanıza yardımcı olur.

Bloga dön